Freelancer ⇒ FAQ | Din profil | Kvalifikationer

Kvalifikationer

FREELANCER HJÆLP OG VEJLEDNING
UDDANNELSE & KURSER

Der findes et væld af et par uger på kursus, men det er meget få af dem der reelt er kompetencegivende eller kvalificerer dig til andet end ufaglært arbejde. Hvis du har mod på at videreuddanne dig så står din fagforening og a-kassen parat med massevis af gratis rådgivning og hjælp til at vælge uddannelse, som kvalificerer dig til et “almindeligt” job.

Som freelancer på vores portal er det interessant hvordan du kan bruge certifikater, kurser og anden form for kortere uddannelse til at hæve din timepris og få flere kunder. Pas på med ikke at spilde din egen tid unødigt med de mere eller mindre håbløse kurser som tilbydes af arbejdsformidlinger – “kursus i jobsøgning”, “kursus i at skrive et CV” mv. Det som er interessant for dig som freelancer er hvordan du kan få flere kunder, lave større omsætning og styre din forretning.

RENGØRING
Relevant kurser og uddannelse

HygiejnebevisEr der brug for et hygiejnebevis kan du i din profil anføre hvis du har et sådanne og således blive vist når kunder benytter dette søgekriterie. Et hygiejnebevis viser at du har styr på reglerne samt gældende lovgivning inde for fødevaresikkerhed og hygiejne. Har du ikke et fødevarekursus kan du overveje om det er relevant i forhold til de jobs du søger.

Har du lyst hertil / brug herfor kan du online på cirka tre timer gennemgå et hygiejnekursus og få et hygiejnebevis. Hygiejnekurset henvender sig blandt andet til personer der foretager opvarmning eller tilberedning af kødretter, brød, pizza, sandwich eller som forarbejder andre såkaldte letfordærvelige fødevarer. Kurset henvender sig således til personer der arbejder i køkken, kantine, restaurant, grillbar, café, pizzeria, burgerbar, tankstation, isbar eller lignende.

HJEMMEPLEJE
Relevante kurser og uddannelse

Udgangspunktet for freelancere der arbejder med hjemmepleje er at de ikke må påtage sig opgaver der kræver specialviden, specifikke kurser, uddannelse mv. Men derfor kan det alligvel være fornuftigt og relevant at deltage i kurser, der giver basale kompetencer inden for pleje, sundhed og omsorg.

Grundkursus SOSU – Der tilbydes forskellige grundkurser. Alle har de som formål at du kvalificeres til at kunne varetage opgaver som pleje, omsorg og praktisk hjælp hos borgere i hjemmeplejen og på plejecentre. Sådanne kurser giver dig mulighed for at påtage dig et meningsfuldt job som ufaglært inden for social- og sundhedsområdet.

Løfte teknik – Udgangspunktet for freelancere der arbejder med hjemmepleje er at de ikke må påtage sig opgaver der kræver specialviden, specifikke kurser, uddannelse mv. Men derfor kan det alligvel være godt at have lidt indsigt i eksempelvis hvorledes man flytter folk i en lift.

Medicinkursus – Udgangspunktet for freelancere der arbejder med hjemmepleje er at de ikke må påtage sig opgaver der kræver specialviden, specifikke kurser, uddannelse mv. Men derfor kan det alligvel være godt at have lidt indsigt i eksempelvis hvorledes medicin doseres og indtages.

HAVEHJÆLP
Relevante kurser og uddannelse

Der er ikke krav om at du skal have speciel uddannelse eller bestået specifikke kurser. Er du serviceminded, med lyst til at arbejde med havearbejde og har du grønne fingre og praktisk sans, kan vi helt sikkert bruge dig på vores platform. Skønt dine personlige kompetencer vægtes højere end dine faglige kompetencer, skal du stadig kunne overbevise – os og kunderne – om at du er velegnet som havehjælper.

Dette gør du først og fremmest ved at benytte alle de muligheder som gives i din profil for at fortælle om dig selv og dine evner til at varetage rollen som havehjælper. Og dernæst ved at udføre dine jobs så godt at dine kunder får lyst til at give dig positive anbefalinger.

Det meste havearbejde er fysisk krævende. Man skal tit ned på knæ og er i konstant bevægelse. Så en almen god fysik form er nødvendig.

Det som du kan opnå ekstra indtjening på er ved at tilbyde det som kunderne ikke selv kan. Eksempelvis viden og kendskab til hvorledes man fælder et træ. Dette er mere svært end det umiddelbart ser ud til og dem som behersker kunsten kan tage sig endog rigtig godt betalt herfor.

Kvalifikationer

Vi rådgiver og vejleder gerne vores freelancere omkring hvorledes de skal forholde sig til de mange forskellige krav der stilles for deres egen skyld og således at alle lovmæssige krav er opfyldt. Dette blandt andet ved at henlede deres opmærksomhed på hvilke krav der stilles og hvilke instanser der står klar til at hjælpe dem hermed. Dette omfatter eksempelvis fagforeningerne, skattemyndighederne, pensionsselskaberne, arbejdstilsynet, mv.

Til hjælp med hvorledes du navigere rundt i de mange forskellige regler om feriepenge, skattebetalinger, pension, forsikringer – og alle de andre udfordringer man støder på som freelancer kan du med fordel overveje at kontakte din fagforening.</span>

Eksempelvis tilbyder fagforeningen HK “Servicebureauet for freelancere”. Hvis du gerne vil prøve at løse freelanceopgaver, men ikke ønsker at springe ud i at få CVR-nummer og have styr på moms, fakturering og forsikringer, så er dette noget for dig. Bureauet er non profit og koster 8 % i gebyr.

Godt til at udveksle ideer,
få gode råd og tips

Som freelancer kan du tilmelde dig vores facebook gruppe
Så kan du diskutere med andre freelancere tilknyttet vores portal

Social Facebook


Servicehelper - Din freelance profil FREELANCER
Freelancer succes FÅ SUCCES
Freelancer arbejdsområder ARBEJDSOPGAVER
Freelancer - Dine arbejdssteder ARBEJDSOMRÅDER
Freelancer profil foto PROFILFOTO
Freelancer - Din profilbeskrivelse PROFILBESKRIVELSE
Registreringstype REGISTRERINGSTYPE
Priser og vilkår TIMEPRIS
Freelancer kalender KALENDER
Freelancer sprog SPROGKUNDSKAB
Freelancer sikkerhed VERIFIKATIONER
Kvalifikationer KVALIFIKATIONER
Support havehjælp udlejning VÆRKTØJ & UDSTYR
Freelancer - Transport, bil og cykel TRANSPORT
Freelancer - Arbejdsbeklædning ARBEJDSBEKLÆDNING
Freelancer - Personlig coach FÅ PERSONLIG HJÆLP
Freelancer - Sociale profiler SOCIALE MEDIER
Vikarbureauer VIKARBUREAUER
Freelancer tilmelding TILMELDING
Netværk NETVÆRKET
Netværk NETVÆRKET - REGLER
Netværk NETVÆRKET - FORDELE
 • Den årlige Sommerfest

  Amager strand

  Vores årlige sommerfest er en hyggelig mulighed for alle til at hilse på hinanden. Her er alle velkommne. Såvel kunder som freelancere er inviteret. Stemningen er uformel. Serveringen er fadøl,

  juni 4|12:00 - 20:00
 • Intro til nye freelancere

  Freelancer - Personlig coach

  Regelmæssigt arrangeres et webinar for alle nye freelancere. Her fortælles live om hvordan man får succes på platformen, gode råd til hvordan du styrer dine bookninger og i det hele

  august 27|14:00 - 15:00
 • Gløgg og æbleskiver julehygge

  Hjemmepleje kalender - december

  Vores årlige “Gløgg og æbleskiver” julesammenkomst er en hyggelig mulighed for alle til at hilse på hinanden. Her er alle velkommne. Såvel kunder som freelancere er inviteret. Stemningen er uformel.

  december 3|15:00 - 18:00