Hjemmepleje ⇒ Services | Få hjælp til madlavning

Hjælp til madlavning

Hjælp til seniorer
Få hjælp til madlavning

Når man bliver ældre kan det være svært at finde overskuddet til at lave god mad. Med vores hjemmehjælp, hjælp til borgere i eget hjem, kan du få din helt egen private kok! Det højner livskvalitet for ældre hjemmeboende, når de bliver inddraget i madlavningen og måltidet. Og det er både nemt og billigt at få hjælp til madlavning.

Socialstyrelsen vurderer, at knap halvdelen af de ældre, der modtager hjemmepleje og bor på plejehjem, oplever uplanlagt vægttab, og bliver undervægtige. God mad- og måltidskvalitet og en styrket ernæringsindsats bidrager derfor til en værdig ældrepleje med bedre helbred, færre genindlæggelser etc.

Hele livet igennem, men især når man bliver ældre, kan med fordel bruges maden, måltider og ernæring som et aktivt redskab til at fremme livskvalitet og sundhed. Din madhjælper kan hjælpe dig med at købe ind til måltiderne, kan gå med dig på det lokale marked, eller supermarked. Eller du kan få din madhjælper til at medtage alle nødvendige ingredienser.

Din madhjælper kan lave mad alene i køkkenet, eller sammen med dig. Så kan du også undervejs måske selv lære noget nyt om madlavning. Din madhjælper kan lave mad til dig alene, eller til dig og din familie. Du kan invitere gæster til middag og få din madhjælper til både at lave maden, anrette og serveremaden, ja sågar også at rydde af bordet og tage opvasken efterfølgende.


Hjælp til madlavning

Privat hjemmepleje
Sådan booker du madhjælper

Til valg af hvilken hjælper der er bedst til netop din opgave kan du bladre lidt imellem de forskellige hjælpere og se deres fotos, anbefalinger, beskrivelser af dem selv, etc. Du kan også præcisere at du specifikt søger efter en hjælper som er dygtig til at lave mad.

Hvis du ikke selv kan lave mad, er det muligt at få leveret mad (madservice). Dette bør dog undgås så meget som muligt. Sådan mad er ofte lavet uden at der kommes kærlighed og omsorg ned i gryderne. I realiteten er der ofte tale om samlebånds mad, som ingen kan være tjent med. Disse storkøkkener levere ofte kønsløst, intetsigende mad, som hverken overrasker eller begejstre.

Senior madindkøb

Det helt store problem med tendensen til at få udbragt sådan lunken mad, der ofte skal genopvarmes i mikrobølgeovn, er dog at det gør modtagerene passive. Man bliver slet ikke inddraget i madlavningen. Man får slet ikke det positive, sociale samvær omkring det at lave mad. Man overser fuldkommen at det at lave mad, også handler om at skabe et madfællesskab og styrke færdigheder.

Hvad enten du er enlig ældre, om I er et par, eller en gruppe kan en madhjælper giver så meget mere for ganske billige penge.

Vores madhjælpere kommer fra vidt forskellige steder i verden – Peru, Argentina, Spanien, Frankrig, Italien, fra alverdens lande og naturligvis også fra Danmark. Således har du mulighed for talrige variationer af spændende mad fra alverdens lande.

Du vælger selv din madhjælper og du kan frit variere således at du nogle gange har besøg af en som er god til kager og deserter,  andre gange en som er god til dansk mad, og atter andre gange en som er god til det franske landkøkken. Du bestemmer helt selv hvilken madhjælper du vil have besøg af.


Hjælp til madlavning

Privat hjemmepleje
Bedre mad er bedre livskvalitet

Alle har naturligvis lyst til at være aktiv, involveret i noget, udrette noget. Derfor opfordre vi da også alle vores kunder om at benytte tilbudet om madhjælp som en mulighed for at kunne blive involveret i indsatser og aktiviteter omkring maden og deres måltider. Altså at benytte tilbudet om hjælp til madlavning, til at gøre måltidet til en social aktivitet.

Dette er naturligvis helt frivilligt. Du kan også bare fortælle din madhjælp at du gerne vil have det og det lavet, og så vil din madhjælper gøre dette uden at I nødvendigvis behøver have større social interaktion. Men tilbuddet er der. Og når det begynder at dufte af frisklavet mad fra dit køkken er du velkommen til at kigge forbi og selv deltage i mad- og måltidsaktiviteter.

Du bestemmer helt selv hvilken mad du ønsker. Har du lyst til at der bliver lavet mindre måltider, kost og diæter tilpasset særlige behov, så aftaler du blot dette sammen med din madhjælper.

Du kan også få din madhjælper til at lave mad både til dig selv og eksempelvis en god ven. Så kan I spise sammen hos dig den ene dag – og måske hos din ven en anden dag. Vores madhjælp er så billig at du sagtens kan overveje at få den som fx en fast ugentlig service.

Deler du udgiften med en ven, veninde, ja så får du pludselig frisklavet mad to gange om ugen. Plus alle de gode snacks og små måltider som din madhjælper også kan lave for dig. Og er I syv, der går sammen og deles om ugentlig udgift til madhjælp, ja så får du frisklavet mad, hele ugen, hele året!


Senior madklub

Privat hjemmepleje
Lav din egen madklub

Det er nemt at lave din egen madklub. Med hjælp fra en af vores madhjælpere får du hjælp til lige hvad du har lyst til – indkøb, tilberedning af maden, servering, afrydning, opvask.  Aktiviteterne for en madklub består typisk af fire elementer

Der handles ind
Her har du massevis af muligheder. Der kan bestilles online fra diverse supermarkeder. Du kan selv handle ind, eventuelt sammen med din madhjælper. Eller du kan kan få din madhjælp til at handle ind for dig.

Maden skal tilberedes
Maden tilberedes i dit eget køkken. Her opfordres du til selv at engagere dig, men naturligvis kan du også overlade det helt til din madhjælper. Sammen bestemmer I hvad der skal laves, hvilke ønsker der er til smagen, hvilken ingredienser der evt. skal undgås etc.

Maden spises
Madhjælper eller du – eller i fælleskab – dækker bordet, og maden serveres delikat og pænt anrettet. I spiser og din madhjælper rydder op i køkkenet.

Næste møde aftales
Måske det går på runde og så er det bare den næste i rækken der bestemmer næste uges menu. Dette kan være hjemme hos jer eller det kan være hos en anden på madholdet. I bestemmer helt selv hvor tit jeres madklub skal mødes – hver dag, en gang om ugen, hver 14 dag, hver måned. Det er helt op til jer. Din madhjælper er der til at hjælpe med at lave maden, tilrette, servere, rydde af bordet, sørge for opvasken, etc. Din madhjælper kan stå for alt dette alene, eller i samarbejde med madholdet som en ekstra hjælpende hånd.

Hvad kan vi hjælpe med?
Hjælp til borgere i eget hjem

faq

FREELANCER

Vil du være freelancer?

Havens kalender
SENIOR KALENDER
SERVICEHELPER
Danmarks bedste serviceplatform
Vi gør det nemt at bestille lokal service