Seniorliv ⇒ Tips til februar måned | Seniorkalender

Hjemmepleje demens

Hjemmehjælp  kalender
Seniorliv februar
Tilmelding havens kalender

Vi tilbyder så lave priser på hjemmepleje at det åbner op for nye muligheder. Du har nu mulighed for at få hjælp til oplevelser som fremmer din livsglæde, dit gode humør, giver dig inspiration, tryghed, glæde.

Aktiviteter som du måske tidligere har fravalgt da du ikke var tryg nok til at gennemføre dem alene og ikke havde lyst/råd til at betale for hjælp hertil. Med vores billig pris på privat hjemmehjælp åbner der sig nye muligheder.

Læs her tips for februar måned.

Ud og opleve!
I alle årets måneder er der massevis af aktiviteter som ældre kan nyde godt af. Til at løse udfordringen med at finde ud af hvilke aktiviteter der foregår aktuelt kan du få hjælp og inspiration af din hjemmehjælper. Der foregår lokalt massevis af aktiviteter som enten er gratis eller som hvor der tilbydes seniorrabat. Eksempelvis museums besøg, aktiviteter såsom oplæsning og foredrag på lokale caféer, mv. Der er massevis af aktiviteter hvis man bare er opmærksom herpå og har lyst til at deltage.

Det er fremmende for motivationen og kontinuiteten at der aftales noget fast regelmæssigt. Eksempelvis at I hver den første weekend i måneden skal tage på en oplevelse sammen. Du kan overlade det til din hjemmehjælper hvad der skal opleves eller I kan planlægge det sammen. I kan I kan også være en gruppe eller et par, der deles om at hjemmehjælper ledsager på kortere eller længere ture og passer på jer.

Start på haven
Har du grønne udenomsarealer, have, terrasse kan du få din hjemmehjælper til at hjælpe med klargøring. Februar er en fremragende måned til at påbegynde årets oplevelser med blomster, buske og træer. Det meste kan med fordel beskæres så det er klar til at blomstre frit om et par måneder. Og har du planer om at pode træer i marts/april, er det nu, du skal afklippe de podekviste, du skal bruge. Har du været så forudseende at samle frø i sidste sæson er det også nu de skal sættes igang. Du kan få hjælp fra dine hjemmehjælper til at klargøre din have, altan, terrasse og øvrige grønne udenomsarealer.

Madklub
Hele livet igennem, men især når man bliver ældre, kan med fordel bruges maden, måltider og ernæring som et aktivt redskab til at fremme livskvalitet og sundhed. Din hjemmehjælper  kan hjælpe dig med at købe ind til måltiderne, kan gå med dig på det lokale marked, eller supermarked. Eller du kan få din hjemmehjælper til at medtage alle nødvendige ingredienser.

Din hjemmehjælper kan lave mad alene i køkkenet, eller sammen med dig. Så kan du også undervejs måske selv lære noget nyt om madlavning, eller give nogle tips fra dig. Din hjemmehjælper kan lave mad til dig alene, eller til dig og din familie. Du kan invitere gæster til middag og få din hjemmehjælper til både at lave maden, anrette og servere maden, ja sågar også at rydde af bordet og tage opvasken efterfølgende.

Lær at spille guitar!
At holde hjernen frisk og igang er vigtigt. Sygdomme som demens og tab af hukommelse kan forebygges ved at holde din hjerne i vigør. Din hjerne vil rigtig gerne stimuleres på mange forskellige måder. Det er super vigtigt at træne hjernen for at forebygge hjernesygdomme og bidrage til bedre hjernesundhed.

For at træne hjernen, skal du sørge for at blive stimuleret, blive udfordret med nye opgaver og bryde vaner. Enkelte trin til at træne hjernen kan være at børste tænder med den modsatte hånd, tage en anden vej på arbejdet end du plejer eller trække cyklen på den anden side, end du normalt gør. Mere omfattende hjernetræning kan være at lære et nyt sprog, en ny sport eller hobby, spille skak, læse en bog eller løse krydsord. På denne måde forbedrer du hukommelsen og forsinker hjernens aldringsproces.

Din hjemmehjælper kan hjælpe med at din hjerne udfordres og trænes. Din hjemmehjælper kan formentlig noget som du ikke kan – tale spansk, spille guitar, spille bridge, danse flamingo… I kan aftale et fast tidspunkt, eksempelvis hver 14 dag hvor I mødes og du modtager sjov og lærerig undervisning. Spørg din hjemmehjælper om der er noget som han/hun er supergod til. Måske du bliver inspireret til selv at lære noget nyt!

Musikterapi

Musikterapi er en videnskabelig funderet behandlingsform, som bygger på musikkens evne til at skabe kontakt og kommunikation. Musik er dermed også en metode, som kan anvendes i det forebyggende arbejde med at reducere udadreagerende adfærd. Musik kan medvirke til at danne relationer, fremme fysisk stimulation eller afspænding og understøtte følelsesmæssige oplevelser og udtryk. Den største effekt ses, når borgeren synger med, klapper, læser sangteksten, nikker og lignende, men også for borgere som er i slutningen af demenssygdommen kan det have en beroligende effekt.

Musik kan stimulere mange dele af hjernen og virke både aktiverende og af- spændende ved at nå følelserne på det bevidste og ubevidste plan. Musikken involverer intakte områder af hjernen, således at selv borgere med en svær demens kan genkende og forholde sig til musik, hvilket kan fremkalde positive følelser.

Derudover har sang en sprogligt stimulerende effekt. Selv borgere med afasi har vist sig at kunne synge med på velkendte sange, idet sang er den sidste verbale udtryksform, der fastholdes. De sange, som blev indlært tidligt i livet, særligt i ungdomsårene, vil ofte kunne genkaldes og skabe en kobling til det tidligere liv. Med musik er det dermed muligt at skabe øjeblikke, hvor der kan opnås kontakt med borgerens identitet og skabe fokus og ro.

  • At synge sammen, som giver fællesskab, mulighed for minder og samvær
  • At synge velkendte sange for borgeren for at skifte fokus i situationer, hvor borgeren oplever sig stresset, fx i forbindelse med personlig pleje.
  • At spille sammen, som stimulerer fælles fokus, giver sansestimulation, til- byder struktur og rytme og giver motorisk stimulation.
  • At lytte til musik, som giver oplevelsen af samhørighed, afspænding og berører livshistorier, men også mulighed for efterfølgende samtale
SENIOR KALENDER
Inspiration til gøremål og aktiviteter
JAN   FEB   MARTS   APRIL  MAJ  JUNI  JULI  AUG  SEP  OKT   NOV  DEC

Havens kalender

Hjemmehjælp kalender
Hjælp i eget hjem

Vores koncept er enkelt. Vi levere lokal billig hjemmehjælp til alle former for hjemmepleje. Du finder og booker selv nemt din lokale hjemmehjælper ved at indtaste dit postnr og hvornår du ønsker service. Du kan få udført alle former for hjemmepleje. Du kan få udført almindelige gøremål som rengøring, hjælp til personlig pleje mv. Og du kan også få hjælp til de sjove spændende livsgivende aktiviteter som du får overblik over i kalenderen.


Hjemmepleje demens Hjemmepleje demens   Hjemmepleje demens


seniorkalender hjemmehjælp

SENIOR KALENDER
Inspiration til gøremål og aktiviteter
JAN   FEB   MARTS   APRIL  MAJ  JUNI  JULI  AUG  SEP  OKT   NOV  DEC

Havens kalender
faq

FREELANCER

Vil du være freelancer?

Havens kalender
SENIOR KALENDER
SERVICEHELPER
Danmarks bedste serviceplatform
Vi gør det nemt at bestille lokal service