Aktiviteter for ældre – Se aktuelle tilbud for hele landet

Aktiviteter for ældre

Aktiviteter for ældre

Vi er stolte af vores aktivitetsafdeling som udbyder mange forskellige oplevelser for vores medlemmer og borgere i nærområdet. Det er altid skønt at blive inviteret ud. Derfor inviterer vi til massevis af sociale og underholdende arrangementer.

Hjælp til madlavning for pensionister
Mad & måltider

Aktiviteter for ældre - Koncerter og festivals
Koncerter og festivals

Spil og leg - Aktiviter for ældre
Spil og leg

Aktiviteter for ældre
Aktiviteter i naturen

Gå- og vandreture for ældre
Gå- og vandreture

Aktiviteter for ældre
Foredrag og undervisning

Hjælp til madlavning

MAD OG MÅLTIDER

Når man bliver ældre kan det være svært at finde overskuddet til at lave god mad. Det højner livskvalitet for ældre hjemmeboende, når de bliver inddraget i madlavningen og måltidet. Og det er både nemt og billigt at få hjælp til madlavning.

Socialstyrelsen vurderer, at knap halvdelen af de ældre, der modtager hjemmepleje og bor på plejehjem, oplever uplanlagt vægttab, og bliver undervægtige. God mad- og måltidskvalitet og en styrket ernæringsindsats bidrager derfor til en værdig ældrepleje med bedre helbred, færre genindlæggelser etc.

Madklub
Få hjælp til at etablere, gennemføre og få succes med en madklub

Hele livet igennem, men især når man bliver ældre, kan med fordel bruges maden, måltider og ernæring som et aktivt redskab til at fremme livskvalitet og sundhed. Din madhjælper kan hjælpe dig med at købe ind til måltiderne, kan gå med dig på det lokale marked, eller supermarked. Eller du kan få din madhjælper til at medtage alle nødvendige ingredienser.

Din madhjælper kan lave mad alene i køkkenet, eller sammen med dig. Så kan du også undervejs måske selv lære noget nyt om madlavning. Din madhjælper kan lave mad til dig alene, eller til dig og din familie. Du kan invitere gæster til middag og få din madhjælper til både at lave maden, anrette og servere maden, ja sågar også at rydde af bordet og tage opvasken efterfølgende.

MERE INFO

Fællesspisning
Tag med ud og spise med specielle rabatpriser

Madoplevelser og middage i de større byer. Der findes massevis af muligheder for at spise ude. Vi arrangere ugentligt forskellige arrangementer året rundt hvor ældre inviteres ud at spise spændende steder. Dette spænder over alt fra grill under åben himmel i den skønneste park, skov eller strand. Og til middag på tagterrasse.

MERE INFO

Kok undervisning
Få tips, vejledning og gode råd af professionel kok

En professionel kok kommer på besøg og sammen arrangeres såvel indkøb som madlavning. Undervejs gives massevis af tips og rådgivning til hvorledes du nemt selv efterfølgende kan gøre din egen madlavning nemmere og du får massevis af inspiration til den nemme, gode, sunde og sjove  madlavning. Der afsluttes med fællesspisning.

MERE INFO

Aktiviteter for ældre

AKTIVITER I NATUREN

Cykelture i god stil
Cykelture med chauffør i den skønneste natur

Der arrangeres ture med duocykler og rickshaws. Det giver gode fælles oplevelser, og på duocyklen får man samtidig motion. Vi kører rundt i den skønneste danske natur og i de enkelte cykler er der indrettet med tæpper og puder så alle får en behagelig tur. Ture arrangeres over hele Danmark og hele året rundt.

MERE INFO

Årstidernes udflugter
Tag med ud og opleve årets gang i naturen

Året rundt arrangeres udflugter i naturen med fokus på det aktuelle. Der er altid en god grund til at komme udenfor. Vi plukker de første blomster om foråret, nyder bær om sommeren, samler materialer til dekorationer om efteråret og holder en sneboldskamp om vinteren – om vi så skal medtage vores helt egen snekanon!

FÅ MERE INFO

På havebesøg
Tag med på rundtur i de skønneste haver

Vi kommer rundt og besøger såvel private haver, slotshaver, botanisk haver, nyttehaver, kolonihaver,  ja stort set alle steder hvor de findes rigtig god inspiration til hvordan man kan leve smukt i samspil med planter, busker træer. Også teamudflugter hvor vi kigger på temaer såsom “Fisk i haven”, “Japanske haver”, “Stenhaver” – og også rundtur til de skønneste altaner, således at du kan blive inspireret til hvor meget man egentlig kan få ud af ganske få kvadratmeter.

MERE INFO

Hjemmepleje kalender - april

SPIL OG LEG

Lad os tage et spil
Petanque, Golf, Kroket, Skak…

Vi arrangere udflugter hvor det er muligt at deltage i uhøjtidelige og uformelle venskabsturneringer i populære spil såsom golf, Petanque, Kroket, Skak, Bowling, Bueskydning, mv.

MERE INFO

Aktiviteter for ældre

GÅ- OG VANDRETURE

Tag med på vandretur
Danmarks smukkeste vandreruter

Der findes rigtig mange smukke vandringsstier i Danmark. Hærvejen er så afgjort en af de helt store favoritter, men det er næsten unfair at lave en top liste da de forskellige vandreruter har hver deres charme og sjæl. Vi arrangere året rundt vandringsture for ældre.

MERE INFO

Tag med på byvandring
Lær din by at kende

Byvandring er en dejlig måde at få viden og kendskab til sit lokalområde. Vi arrangere byvandringer året rundt i alle større byer i Danmark.

MERE INFO

Aktiviteter for ældre - Koncerter og festivals

UDFLUGTER

Danmarks mesterskab
I Akvarieindretning, Ponyridning, Hønseavl…
Det faktastiske ved de forskellige Danmarks mesterskaber er at her møder man virkelig de dedikerede, dem som en en stæk passion for et område. Og det er sådan set ligegyldigt om man ikke selv personligt deler den samme interesse. Det er super spændende, sjovt og interessant at deltage i et Danmarks mesterskab.

MERE INFO

Tag med på festival
Smuk fest, Roskilde, Langeland, Jazz festival…
I samarbejde med en lang række festivaller kan vi tilbyde seniorer at komme med på besøg på festival. her er typisk tale om en-dags billetter hvor vi besøger festivalen om formiddagen. Vi får stemningen og oplevelsen.

MERE INFO

Udflugt Zoologisk have
Medbragt mad indtages undervejs.

Dyr giver nærvær og kontakt og stiller ikke krav i mødet. Det er meget givende for børn i alle aldre at have kontakt til dyr. Vi arrangere udflugter til Zoo i København.

MERE INFO

Sydhavn haveservice

AKTIVITER HOS DIG!

Aktiviter kan komme ud til dig. Hvis I er en lidt større forsamling, er der massevis af muligheder for at der kan arrangeres aktiviter ude hos jer – dette være sig privat, på et plejehjem, etc.

Kurser og foredrag
It undervisning, foredrag om bøger etc.
Der er mulighed for at der kan komme besøg af spændende ildsjæle, der afholder kurser og foredrag hos jer. Emnet kan I selv være med at at bestemme. Populære er især vores IT-kurser.

MERE INFO

Sydhavn haveservice

BESTIL HJEMMEHJÆLP

Vi er stolte af vores aktivitetsafdeling som udbyder mange forskellige oplevelser for vores medlemmer og borgere i nærområdet. Dette er et supplement til vores hovedservice, som er at levere prisvenlig privat hjemmepleje i hele Danmark. Du kan bestille billig lokal hjemmehjælp til at hjælpe med alle former for praktisk hjælp i hverdagen.


Aktiviteter for ældre

STØTTE & TILSKUD

Der findes mange forskellige støttemuligheder og der kommer løbende nye. Vi hjælper gerne hvis du har en ide. Vil du gerne søge støtte til et arrangement, en udflugt, aktivitet eller noget andet så hjælper vi gerne med ansøgningsprocessen.

Inspiration til støtte og tilskud:

Slots- og kulturstyrelsen
Slots- og Kulturstyrelsens, Kulturministeriets samt Statens Kunstfonds åbne puljer. På Slots- og kulturstyrelsens hjemmeside findes oversigt over aktuelle muligheder for puljer, støtte, tilskud.

Slks.dk

Social- og ældreministeriet
Social- og ældreministeriet har mange gode oversigter over muligheder for puljler, støtte, tilskud. Her findes eksempelvis et overblik over initiativer, hjælpepakker og puljer på social- og ældreområdet foranlediget af corona pandemien.

Sm.dk/

Sundhedsstyrelsen
På hjemmesiderne for Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen findes oversigt over aktuelle udspil og aftaler. Her findes også Finansloven som indeholder statens budget for det kommende år og viser, hvilke områder regeringen vil prioritere.

Sum.dk/

Borger.dk
På Borger.dk findes direkte link til at søge hjemmehjælp. Hvis du har svært ved at klare hverdagen i hjemmet ved egen hjælp, kan du søge hjemmehjælp. Altså det man kalder visiteret hjemmehjælp som er betalt af det offentlige. Der findes også direkte link til at ansøge om ældrebolig.  Er du godkendt til en ældrebolig eller plejebolig, kan du frit vælge en sådan bolig

Borger.dk/

Danske Seniorer
Danske Seniorer er en landsdækkende interesseorganisation med både organisationsmedlemmer og medlemsforeninger, -klubber og -institutioner. De gør selv en stor indsats for at finde støttemuligheder og derudfra arrangere arrangementer for deres medlemmer som tilbydes enten gratis eller til stor rabatpris.  Eksempelvis: “Vi strikker sammen”, “Udflugt til Egeskov Slot”, “Zen-garden”, “Byvandringer”, mv.

Danske-seniorer

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet arbejder for at skabe stærke vækstvilkår for dansk erhvervsliv. Erhvervsministeriet varetager danske virksomheders interesse i EU og udvikler politiske initiativer, der bidrager til en effektiv erhvervs- og forbrugerregulering, som understøtter væksten i danske virksomheder.

Erhvervsministeriet
Støtte til ældreområdet

God adgang
Information om tilgængeligheden er en forudsætning for, at mennesker med handicap har en reel mulighed for at forberede en tur. Et godt planlagt besøg afstemt efter forholdene og egne behov er det bedste grundlag for en komfortabel tur. En God Adgang registrering betyder, at alle der har brug for oplysninger om adgangen og indretningen af bygninger, kan finde informationerne.

God adgang

Kommunens hjemmeside
På de enkelte kommuners hjemmesider findes massvis af gode informationer. Typisk er den enkelte kommunes hjemmeside opdelt efter: Borger: det, der er nødvendigt for borgere at vide, når de er bosiddende i kommunen. Erhverv: det, der er nødvendigt at vide for erhvervslivet. Brug byen: kultur- og fritidstilbud i byen. Politik: kommunens politiske organer i kommunen, dagsordener og mødereferater. Om kommunen: fakta om kommunen.

Fx Københavns kommune

 

Aktivtældreliv
Hos Aktivtældreliv kan du finde lokale foreninger med spændende aktiviteter for dig og andre. De har en søgefunktionen så du kan finde aktiviteter og foreninger, hvor du bor.

Aktivt Ældreliv

 

Aktiviteter for ældre

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Vi er stolte af vores aktivitetsafdeling som udbyder mange forskellige oplevelser for vores medlemmer og borgere i nærområdet. Det er altid skønt at blive inviteret ud. Derfor inviterer vi hvert år borgere og medlemmer til massevis af sociale og underholdende arrangementer.

Udover aktiviteterne kan du altid frit bestille billig lokal hjemmehjælp til at hjælpe med aktiviteter – alle former for praktisk hjælp i hverdagen. Du indtaster blot dit postnr og tidspunkt hvor du ønsker hjælp og herefter ser du alle helpers som står klar til at hjælpe dig.

Oversigt over hvad vi arbejder på:

  • Kommer over bakketoppen – Ideen er at benytte de eksisterende tilbud. Også beskrevet i projektet ” Fra ensomhed til fællesskab – Relationer er sundere end gulerødder”. Ideen er at hjælpe ensomme ældre modtagere af hjemmehjælp ud i sociale aktiviteter, hvor de kan hygge med ligesindede og skabe netværk. Rent praktisk betyder det, at hjemmeplejen via en screening afdækker om de ældre, der modtager meget hjemmehjælp, er ensomme.Viser det sig at være tilfældet, bliver de pågældende tilbudt vejledning om og ledsagelse af hjemmeplejen til forskellige aktiviteter i primært de åbne aktiviteter. Det kan fx være blomsterbinding, mandeklub, bingo, kaffeslabberas mm.  Frivillige på aktivitetscentrene og Ældre Sagen bakker også op om projektet. Der er således allerede nu lagt i støbeskeen til at arrangere frivillige som kan ledsage de ældre til aktiviteter.
  •  Lønkompensation til ledsagersker plus cykler  – Vi ansøger om lønkompensation for ledsagerske til aktiviteter. Vi ansøger også om 40 stk elcykler som ombygges med overtag når det regner + varme i sæderne. Dette tilbydes vi til plejehjem og via vores egen hjemmeside. Der kan fx. bookes til en tur i indkøbscenteret, en tur i parken, transport til en aktivitet, transport til ud og handle, etc.
  • Årlige tilbagevendende konkurrencer – Ideen er at der arrangeres flere tilbageværende årlige konkurrencer. Hvor de forskellige hold, plejehjem spiller mod hinanden – minigolf, geocaching, etc. Målet er, at flere ældre skal dyrke idræt og det bærende er at initiativerne er nyskabende på en eller flere parametre og er attraktive for den målgruppe af seniorer, der endnu ikke er medlem af en forening.

Sydhavn haveservice

Hvad kan vi hjælpe med?
Hjælp til borgere i eget hjem

Udover aktiviteterne kan du altid frit bestille billig lokal hjemmehjælp til at hjælpe med aktiviteter såsom ledsagerske, rengøring, hjælp til at passe altan, haven – alle former for praktisk hjælp i hverdagen. Du indtaster blot dit postnr og tidspunkt hvor du ønsker hjælp og herefter ser du alle helpers som står klar til at hjælpe dig.

Lokal hjælp - Servicehelper

faq

FREELANCER

Vil du være freelancer?

Havens kalender
SENIOR KALENDER
SERVICEHELPER
Danmarks bedste serviceplatform
Vi gør det nemt at bestille lokal service