Tilbud ⇒ Biodiversitet frøbomber | Prisberegn og book online

Frøbomber

Danmarks flinkeste haveservice. Vi kommer og spreder frøbomber i din haveTILFREDSHEDSGARANTI
Via vores kvalitetsstandarder er du sikret perfekt kvalitet, – hver gang!
Frøbomber, biodiversitet, se pris med det samme

Med frøbomber kan du få flere vilde planter til at gro og hjælpe biodiversiteten på vej. Det smarte ved at pakke frøene ind i en kugle med ler og jord frem for at drysse dem ud er, at frøene på den måde er beskyttet mod fugle og vind, mens de venter på at spire. Der kan også være tilføjet chilipulver for at holde fuglene på afstand.

En frøbombe blomstrer, der hvor den kastes. Almindeligvis spredes frø ofte for vinden, eller spises af dyr og fugle og spredes på den måde. En frøbombe bliver, der hvor den kastes. Derfor benyttes frøbomber som nem måde at tilføre planter på svært tilgængelige områder uden at plante væksterne direkte.

At kaste frøbomber får beplantningen til at se naturlig og “tilfældig ud”. Teknikken bruges også til at styre små, bitte frø, som ellers kan være svære at fordele, eller som blæses sammen i klumper af vinden, hvis de blot spredes med fri hånd.

En frøbombe er en kugle lavet af ler og jord, som er blevet fyldt med frø. Ideen at frøene har jord med til at spire, når der kommer en smule regn. Når frøene spirer og bliver til vilde blomster og urter, vil det tiltrække insekter, sommerfugle og smådyr.

Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål

Såning på den rigtige måde!
Hvis man blot spreder blomsterfrø på græsplæne og i eksisterende bede, kommer langt de fleste frø til at blive spist af fuglene. Det er nødvendigt enten at dække frøene til med en smule jord, eller få dem ned i jorden. De vilde blomsterfrø vil have svært ved at konkurrere med græsset hvis de blot spredes på overfladen af græstørv. Frøene vil have svært ved at slå rod og blomstre.

Derfor bør de kommes helt ned i jorden. Hertil kan man benytte manuelle værktøjer som en spade, en høtyv, fork, en greb – ja stort set alt, som kan lave mindre huller i jorden.

Det kan også være en udfordring at få frøene ned i de små huller. Således at frø reelt komme ned i dybden og ikke blot efterlades helt i overfladen. Her kan man blande noget fyld i sine frøblandinger så de bliver nemmere at håndtere.

Eller man kan lave frøbomber, hvor man pakker frøene ind i små klumper af ler mv. Så er det efterfølgende nemt at komme den rette mængde frø i hullerne.

Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål

I vores fremgangsmåde laver vi også huller med vores pælebord i græsplæne mv. Heri kommer vi vores egne unikke frøblanding, hvorefter vi dækker hullerne pænt til igen.

Lige umiddelbart efterfølgende vil det ligne at muldvarpe har været systematisk på besøg! Men vi efterlader det pænt og hvis vi laver behandlingen om foråret, vil du se det hele begynder at spirer indenfor få uger.

Du kan godt selv sørge for såningen. Blot sørg for at frøene kommer ned i jorden sådan som vi beskriver i vores vejledning.

Når vi skal sørge for frø såningen benytter vi kun vores egen hemmelige blanding. Dette sikre at sammensætningen er optimal og succesfuld. Vi har nøje udvalgt de smukkeste vilde blomster i alle regnbuens farver og sørget for en sammensætning der giver dig blomster fra tidligt til sent.

Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål

Tidspunkt?
Vi kan så vores blomsterblanding tidlig forår eller i sensommeren. Du kan frit vælge om vi skal komme forbi tidlig forår (marts, april) eller sensommer (september, oktober).

Areal?
Pris udregnes dels ud fra hvor stort et areal der skal beplantes – altså strøs med vores super blanding af vilde blomster og urter.

Intensitet?
Vi udregner hvor meget tid og frøblanding der skal benyttes ud fra hvilken intensitet af biodiversitet du ønsker.

Du kan vælge basis pakken med almindelig intensitet, der giver fremragende mangfoldig biodiversitet. Eller du kan vælge luksus pakken hvor vi sørger for at din have sprudler af liv og mangfoldig biodiversitet, farverige vilde blomster og urter hele sæsonen.

Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål

BASIS PAKKE

1x besøg
1x håndbog
Jordprøver 1 stk.
Individuel vejledning
Intensitet frø 2 gram/ m2
Frøbomber 1 stk.

PR M2 28,-  

LUKSUS PAKKE

1x besøg
1x håndbog
Jordprøver 2 stk.
Individuel vejledning
Intensitet frø 4 gram/ m2
Frøbomber 4 stk.

PR M2 48,- 

Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål
Biodiversitet forår, gøremål

faq
tilbud HAVEHJÆLP

FREELANCER

Vil du være freelancer?

SERVICEHELPER
Danmarks bedste serviceplatform
Vi gør det nemt at bestille lokal service